Antroposofische Kinderopvang Odelinde van 2003 tot augustus 2017 

In 2003 ben ik vol enthousiasme begonnen met Kinderopvang Odelinde en nu anno 2017 heb ik deze tijd afgesloten met een goed afscheid van de kinderen en hun ouders.

Feesten c.q. reünies hadden we met 5 jaar Odelinde op 1 september 2008 in het Amsterdamse Bos en met 10 jaar Odelinde op 1 september 2013 in het Amstelpark met “oude en nieuwe” kinderen en hun ouders. Zo leuk om “mijn” baby's als grote kinderen nog eens te mogen zien.

Gedurende deze 14 jaren kwamen er in totaal 60 kinderen in Odelinde. Wat hebben we een goede tijd samen gehad. En vooral ook wat heb ik geboft met al die lieve kinderen en natuurlijk al die lieve ouders die mij hun vertrouwen gaven en mij hun kostbaarste “bezit” hebben toevertrouwd.
Het ga jullie goed.

Ik ga verder met mijn werk als coach levens- en gezinsverhalen.

Lieve groeten
Joanna

Enkele reacties van ouders over de opvang van hun kind in Odelinde

Ika: ”We zijn erg blij dat onze 2 kinderen in Odelinde zijn (geweest). Joanna heeft ons geleerd om structuur aan te brengen in ons gezinsleven. Het is heerlijk om te weten dat de kinderen in goede en liefdevolle handen zijn. Elke dag naar buiten, gezond eten, rust en aandacht, voorlezen en liedjes, duidelijke regels enz. geven onze kinderen een stevige basis voor de rest van hun leven”.

Selina zegt: ”sinds januari 2011 gaat onze zoon van nu 5 maanden 3 dagen per week naar Odelinde. De rust en warmte waren het eerste wat ons opviel. Na een fijne periode van kennismaken en wennen werd al snel duidelijk dat niet alleen wij als ouders deze vorm van kleinschalige opvang zeer prettig vonden, ook de grote lach op het gezicht van onze zoon als ik hem kom ophalen zei mij dat we een goede keus hebben gemaakt.
Er is bij Odelinde alle ruimte voor vragen en ook de duidelijke visie spreekt ons erg aan. Joanna is zeer betrokken als het om de zorg van ons kind gaat. Er wordt gekeken naar het kind als individu, erg prettig”.

Aukje: ”een onuitwisbaar mooi beeld is voor ons de kleine karavaan van 4 kinderen die zittend in een kar of zich daaraan vasthoudend samen met Joanna en het hondje Rosie elke ochtend een wandeling maakte. Joanna heeft de kinderen een liefdevolle en warme omgeving geboden met vele kleine rituelen, regelmaat en veiligheid. Odelinde is een plek waar Stanne met plezier naar toe ging. Als je ”Joanna” zegt beginnen haar ogen nog steeds te stralen”.

print deze pagina...

Odelinde -2018