Groepen voor ouders 

In een groep voor ouders praten we over wat je naast het ouderschap gemeenschappelijk hebt, bijvoorbeeld de leeftijdsfase van je kind zoals:

  1. Baby's
  2. Peuters
  3. Kleuters
  4. Pubers

Elke leeftijdsfase heeft zo zijn eigen kenmerken en overeenkomsten. Als je inzicht krijgt over wat je kind doormaakt, helpt dit je als ouder om er mee om te gaan. Hierover praten met ouders die in een vergelijkbare situatie verkeren helpt je om het van een andere kant te zien en je beseft dat je niet de enige bent en ondervindt steun van elkaar.

Sommige ervaringen moet immers ieder kind doormaken. Als ouder kun je, als je begrijpt wat je kind doormaakt, je kind de ondersteuning en hulp geven die het nodig heeft in de betreffende fase.

Oudergroep met het thema “een daar gaat ie weer”-situatie.

Ieder ouder kent deze situaties, een zich herhalende situatie met je kind die soms dagelijks, soms wekelijks voorkomt. In deze groep nemen we zo'n situatie onder de loep. Soms doen we een rollenspel van zo'n situatie.

We kijken ook naar wat je opvoedstijl is en hoe jij handelt in deze zich steeds herhalende
situatie. Ook kijken we hoe je op een andere manier zou kunnen handelen/reageren in de betreffende situatie. Het is fijn om van andere ouders te horen dat ook zij dergelijke situaties kennen.

Meestal komen de groepen bijeen in een serie bijeenkomsten van 3 of 4 avonden/ ochtenden.

Kosten zijn : 12,50 euro per persoon per keer.

Interesse: meld je dan per mail aan zodra er voldoende aanmeldingen zijn, kan er een oudergroep gestart worden ().


print deze pagina...

Odelinde -2018